Вікі BaldursGate
Advertisement
Вікі BaldursGate

Магічна вежа (англ. Arcane Tower) — місцина у грі Брама Балдура 3.

Подвір'я[]

(X:11, Y:-294) Іконка ББ3 Навичка Виживання Виживання МС 15 - 104 золота, Короткий лук, сувій удавана смерть

Магічна турелі - Особливості:

  • атакує як оточення, без переходу в покроковий режим, тому краще перейти туди самостійно та атакувати їх громовою шкодою, або молотами. Після
  • Після першого знищення відновлюється, але вже не атакує. Досвід можна отримати лише раз 40 ОД.
  • Після вмикання генератора на 1 поверсі турелі гурт більше на атакують, але досвід за їхнє перше знищення ще можна отримати.
  • Іконка ББ3 Річ Квітка шептодрева Квітка шептодрева своєю аурою блокує турель Іконка ББ3 Стат Натхнення Мудрець Іконка ББ3 Походж Мудрець Ґейл Пан Пушечок, але після цього вже одного разу знищені турелі починають атакувати після зняття аури. Але цього не відбувається, після вмикання генератора на 1 поверсі.

У замкненій скрині МС 15 лежить Іконка ББ3 Легкий молот Небесний руйнівник Неболам

4й поверх[]

(X:-35, Y:-264) Скриня буденності — Важливо! — її треба відкривали лише маючи Іконка ББ3 Річ Квітка шептодрева Квітка шептодрева, бо інакше її зміст перетворюється на мотлох, а там лежить Іконка ББ3 Чоботи Милість Містри Милість Містри

3й поверх[]

Задній двір[]

х2 Іконка ББ3 Річ Квітка шептодрева Квітка шептодрева

(X:-73, Y:275) Іконка ББ3 Навичка Виживання Виживання МС 15 - Іконка ББ3 Стат Невідомо Сувій "Пробудити мерця"

1й поверх[]

Щоб заживити генератор потрібна Іконка ББ3 Річ Квітка шептодрева Квітка шептодрева, вона вмикає ліфт та вимикає магічні турелі

2й поверх[]

(X:-51, Y:-280) Іконка ББ3 Амулет Б срібло + Невиявлені таємниці у позолоченій скрині на другому поверсі

5й поверх[]

(X:-30, Y:-273) у дерев'яній скрині Іконка ББ3 Перстень В срібло Друг мага

(X:-24, Y:-271) кнопка яка дає один раз Іконка ББ3 Провіант Сирий стейк Сирий стейк, якщо мати ошийник (закопаний біля шептодерева)

6й поверх[]

Починається з розмови з автоматоном Бернардом. Треба розмовляти рядками з книжок, які є в книжках (треба зазначити книжки та місця їхнього пошуку)

  1. "Або ж ти друг, і вбити самоту мою ти маєш на меті?"
  2. Автоматон розпізнав господаря. Після виконання команди розмова закінчується, але її можна почати наново та задати іншу команду. Якщо перша розмова закінчилася без бійки - 75 ОД, включно з варіантом Піти. Команди:
    • "Як можу довіряти я тобі? Як можу певен бути? / Як можу висвітити я свій найтемніший гріх?" Іконка ББ3 Перстень Ґ золото + Провідне світло
    • "Я вся сама, час тиші тягнеться нестерпно. / Прошу, дай руку втримати твою на мить."
    • "У кожнім, хто живе, є світло ясне. / Воно назовні пне, щоб себе зберегти." - нападає (недоотримаєте ОД, якщо це перша розмова)

Якщо отримати досвід за мирне завершення розмови, то 60 ОД за знищення Бернарда вже не дадуть. За інших дають по 40. Під дією Іконка ББ3 Річ Квітка шептодрева Квітка шептодрева вони не можуть нічого робити. У Беренгара з собою Іконка ББ3 Алебарда Сяйво сотворіння Сяйво сотворіння

X:-29, Y:-273 У кутку є стілець, при розбитті якого утворюється Іконка ББ3 Довбня Довбня сили гірського велета

Іконка ББ3 Навичка Відчуття Відчуття МС 18 - з'являється важіль, якій відкриє прохід до таємного підвалу з першого поверху.

Таємний підвал[]

Є наступні способи потрапити:

  • Прихований Іконка ББ3 Навичка Відчуття Відчуття МС 18 важіль на 6 поверсі.
  • Використати важіль за прихованими дверима:
    • Особисто, перемістившись до проходу, якій видно через зазор між сходами, які з'єднують 1 та 2 поверх за допомогою Іконка ББ3 Закл 2 Маревний крок Маревний крок чи Іконка ББ3 Закл 3 Політ Політ.
    • За допомогою Іконка ББ3 Замов Магічна рука Магічна рука
    • Наче можна це також зробити поціливши стрілою.
  • Іконка ББ3 Перстень Ґ золото + Провідне світло дозволяє побачити додаткову кнопку на ліфті.

Здобич:

  • Іконка ББ3 Палиця імператора Палиця благословення
  • Іконка ББ3 Перстень Іскрогорожа Іскрогорожа (дуже корисне у бою проти Бернарда та дозволяє потім нормально використовувати його зброю Іконка ББ3 Алебарда Сяйво сотворіння Сяйво сотворіння)
  • Іконка ББ3 Зілля Олія василіска Олія василіска
  • Гриби та сувої